Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Popravek netočnih navedb v članku Tako so prodali Bojana Petana. Objavljamo vse številke, vsa imena, odstotke in odvetnike., objavljenem na http://www.pozareport.si/ 4. januarja 2017

V članku z dne 4. 1. 2017 z naslovom Tako so prodali Bojana Petana. Objavljamo vse številke, vsa imena, odstotke in odvetnike., objavljenem na http://www.pozareport.si/, novinar objavlja podatke in izseke iz gradiva, ki ne predstavlja zadnje ponudbe in končne dogovorjene cene prodaje terjatev do družb DZS, d.d., Delo Prodaja, d.d., in Terme Čatež, d.d.

Novinar je na podlagi vmesnih verzij dokumentov v članku zapisal, da je DUTB terjatve do skupine DZS prodala za 35 milijonov evrov neto. Dejanska dosežena cena s strani DUTB materialno odstopa od navedene cene v članku.  DUTB je s hčerinsko družbo sklada York Capital Management podpisala Pogodbo o prodaji terjatev do družb DZS, d.d., Delo Prodaja, d.d., in Terme Čatež, d.d., v bruto znesku 79 milijonov EUR.

Po oceni DUTB zagotavlja postopek prodaje terjatev v primeru DZS največje možno poplačilo vrednosti premoženja. Postopek prodaje je bil izveden v skladu z načeli transparentnosti in konkurenčnosti ter je bil odprt za vse potencialne investitorje. Izbrani kupec je bil preverjen v skladu z zahtevami zakonodaje in internimi postopki DUTB. Podpisana pogodba vključuje tudi stroge omejitve glede nadaljnje prodaje morebitnim kupcem, ki bi bili povezani s prvotnim dolžnikom.

Attachments