Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Glavni izvršni direktor DUTB je začasno Matej Pirc

Neizvršni direktorji DUTB so na današnji seji v skladu z določili ZUKSB in statuta DUTB imenovali  vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB. To je Matej Pirc, dosedanji finančni direktor DUTB. Mednarodni razpis za stalnega glavnega izvršnega direktorja DUTB bo objavljen v kratkem.

Matej Pirc, ki se je ekipi DUTB pridružil avgusta 2017, je nastopil funkcijo v. d. glavnega izvršnega direktorja z današnjim dnem in jo bo opravljal do zaključka postopka izbire stalnega glavnega izvršnega direktorja. Ta bo izbran na podlagi mednarodnega razpisa, kot to nalaga ZUKSB. Izvršna direktorja Andrej Prebil in Jože Jaklin opravljata naloge v okviru njunih osnovnih pristojnosti še naprej.

Imenovanje v. d. izvršnega direktorja je eden od prvih konkretnih korakov upravnega odbora v novi sestavi po decembrskem imenovanju dveh novih neizvršnih direktorjev – Tomaža Beska in Marka Tišme - in odstopu dosedanjega glavnega izvršnega direktorja Imreta Balogha. Upravni odbor želi urediti in stabilizirati razmere v družbi, ki je bila v zadnjem času predmet številnih zunanjih presoj, in poskrbeti, da bo DUTB nemoteno opravljala svoje osnovno poslanstvo. To pa je slovenskim davkoplačevalcem povrniti kar največ denarja, ki so ga vložili v sanacijo slovenskega bančnega sistema.

Attachments