Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Odgovor županu MO Velenje glede vzdrževanja Centra Nova

Mestna občina Velenje

Bojan Kontič, župan

Titov trg 1

3320 VELENJE

                                                                                                              Ljubljana, 20. februar 2019

 

Spoštovani gospod župan Bojan Kontič.

 

Včeraj smo prejeli vaš dopis, v katerem opozarjate na vzdrževanje objekta Center Nova v Velenju, katerega lastnica je, poleg Družba za upravljanje terjatev bank, tudi vaša občina. V celoti se strinjamo, da je sanacija stavbe potrebna, zato vas obveščamo, da DUTB kot 60 % lastnica stavbo redno vzdržuje in je v zvezi z napakami, ki jih omenjate, že ukrepala. 

Tako je DUTB preko upravnika objekta v začetku tega leta pridobila ponudbe za sanacijo ugotovljenih napak, med njimi izbrala najugodnejšo ponudbo in v preteklem tednu upravniku objekta tudi že naročila izvedbo del. Naročena dela sicer ne vključujejo sanacije dvigala, saj je slednja v pristojnosti upravnika, ki jo bo (menjavo stekla pred jaškom dvigala) izvedel skladno z dogovorjenim postopkom. Glede zagotavljanja nemotenega delovanja centra želimo poudariti, da je DUTB vse od prevzema stavbe v delno lastništvo redno odpravljala ugotovljene napake. Med drugimi je v zadnjem obdobju zaradi zastarelosti in nenehnih izpadov delovanja generalno sanirala podpostajo kotlovnice, panoramsko dvigalo (več popravil zaradi vandalizma ter menjava krmilnega sistema), del strehe (nad nekdanjim lokalom), toalete  v pritličju in sistem konvektorskega hlajenja/ogrevanja v določenih pisarnah prvega nadstropja.

DUTB do tega tedna ni prejela niti pisne niti ustne pobude za sanacijo katerihkoli napak s strani Mestne knjižnice ali Mestne občine, kot solastnika stavbe. V prihodnje predlagamo, da nas predstavniki Mestne knjižnice na potrebne odprave pomanjkljivosti sproti opozarjajo. Na ta način bo pravočasna odprava napak v dobro vseh uporabnikov objekta zagotovljena v najkrajšem možnem času.

 

S spoštovanjem,

 

                                                                                                                                                                                           Matej Pirc,

v. d. glavnega izvršnega direktorja

Attachments