Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Dnevi odprtih vrat za prodajo stanovanj Koprska vrata uspešno zaključeni

Ljubljana, 28. maj 2019 – Družba za upravljanje terjatev bank je v času od 22. aprila do 26. maja organizirala dneve odprtih vrat za prodajo 164 stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti in shrambami ter več kot 2.000 m2 poslovnih prostorov v poslovno stanovanjskem kompleksu Koprska vrata. Prodaja stanovanj poteka z zbiranjem zavezujočih ponudb, prodaja poslovnih enot pa z zbiranjem nezavezujočih ponudb. Do 26. 5. 2019 je bilo s strani ponudnikov vplačanih več kot 100 varščin za nakup stanovanj. Interesenti lahko ponudbo za nakup stanovanj oddajo do 31. 5. 2019. Ogledi za poslovni del objekta se nadaljujejo in so možni po predhodnem naročilu.

Ogled stanovanjskih enot je potekal od 26. aprila do 26. maja 2019. V tem času so se lahko zainteresirani kupci dogovorili za vodeni ogled. Prodaja enot poteka preko oddaje zavezujočih ponudb, pri čemer varščina za stanovanje znaša 5.000 evrov za do tri izbrana stanovanja. Do 26. 5. 2019 je bilo s strani ponudnikov vplačanih nekaj več kot 100 varščin, pri čemer lahko interesenti oddajo svoje ponudbe za nakup stanovanj še vse do konca meseca. Ponudb za nakup stanovanj, ki bodo oddane po tem datumu, DUTB skladno z razpisom ne bo upoštevala.

Žiga Pfeifer, vodja nepremičninskega portfelja DUTB, je izrazil zadovoljstvo z dosedanjim postopkom prodaje: »Dnevi odprtih vrat so se ponovno izkazali kot dober mehanizem predstavitve naše nepremičnine širši javnosti. Že od začetka ogledov je bilo na lokaciji v Kopru zelo živahno. Do zaključka dnevov odprtih vrat smo zabeležili več kot 1.000 ogledov s strani posameznih zainteresiranih kupcev, ki so običajno prišli z dodatnimi, povprečno, tremi člani družine ali prijatelji. V slabem mesecu dni si je tako naša stanovanja in poslovne prostore ogledalo skoraj 3.000 posameznikov, nekateri izmed njih so si stanovanja ogledali tudi po večkrat. Koprska vrata so priložnost za kupce in investitorje, ki želijo na izjemni lokaciji po konkurenčni ceni kupiti stanovanjske in poslovne prostore. Po uspešno zaključenih ogledih pričakujemo tudi visoko število oddanih ponudb, največ v zadnjem tednu.«

Interesenti za nakup stanovanj so večinoma Slovenci, manj kot 4 odstotke oglednikov je bilo iz drugih držav, predvsem iz Italije in Rusije, nekaj pa tudi iz Anglije in ZDA. Največ zanimanja  je bilo sicer izkazanega za večsobna stanovanja v višjih nadstropjih. »Ker se s takšnim načinom nakupa veliko potencialnih kupcev srečuje prvič, smo vzpostavili intenzivno komunikacijo s strankami preko telefona in e-pošte za pomoč pri oddaji ponudbe«, pojasnjujejo RE/MAX-u, ki  je bil preko javnega naročila izbran kot posrednik pri prodaji projekta Koprska vrata.

DUTB bo skupaj z notarko v prvih dveh tednih junija odprla prejete ponudbe za nakup stanovanj. K podpisu pogodbe bodo povabljeni ponudniki, ki so za posamezno stanovanje oddali najvišjo ter popolno ponudbo, in jo potrdili s plačilom varščine. Prvi stanovalci se bodo lahko v svoja nova stanovanja vselili takoj po plačilu celotne kupnine in po izvedeni primopredaji nepremičnine v posest kupca.

V času dnevov odprtih vrat je bilo opravljenih tudi veliko ogledov za poslovni del objekta Koprska vrata. Ti bodo možni tudi nadalje po predhodnem naročilu preko spletne strani www.koprskavrata.eu, preko maila info@koprskavrata.eu oziroma po telefonu na številki 080 73 15. Nezavezujoče ponudbe za nakup poslovnih prostorov DUTB sprejema tudi po koncu maja oz. vse do prodaje posameznih enot. Ker je interes za posamezne lokale izredno velik, DUTB predlaga interesentom, da čim prej oddajo svoje ponudbe in si na tak način zagotovijo svoje mesto na tej lokaciji.

Novi poslovno stanovanjski kompleks ima urejene prometne povezave ter povezavo z javnim prevozom. V bližini se nahajajo otroški vrtec, šola, banke in trgovine. Stanovanjske enote v višjih nadstropjih ponujajo večje terase z izjemnim razgledom na mesto. Uporabno dovoljenje za Koprska vrata je bilo izdano leta 2013. Prav tako je bila izdelana energetska izkaznica. Objekt spada v energetski razred B1 (15-25 kWh/m²a).

Koprska vrata se nahajajo v neposredni bližini koprske obale, mestnega centra in avtocestne povezave. Moderna arhitekturna zasnova kompleksa ponuja stanovanja za bivanjske in počitniške namene. 164 privlačnih, moderno zasnovanih stanovanj zagotavlja udobno in prijetno bivanje za vse generacije. Raznolike tlorisne rešitve stanovanjskih enot v šestih etažah obsegajo površino od 38 do 154 kvadratnih metrov. Več informacij www.koprskavrata.si.

Attachments