Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Imenovano novo vodstvo Alpine

Žiri, 24.10.2019 - V žirovskem podjetju je potekala seja nadzornega sveta, na kateri so člani imenovali novo vodstvo Alpine. Glavni direktor je postal Jernej Osterman, dosedanji direktor Austria Trend Hotela v Ljubljani. Funkcijo drugega direktorja je prevzel Harij Bogataj.    

Jernej Osterman glavni direktor Alpine bo svojo funkcijo nastopil 1. januarja 2020. Harij Bogataj bo mesto direktorja Alpine prevzel že s ponedeljkom, 28. oktobra. Začasni direktor Gregor Krajnc, ki je podjetje vodil od maja letos, se bo vrnil na mesto predsednika nadzornega sveta Alpine. Osterman, ki je večino svoje kariere zelo uspešno deloval v prodaji, se bo v prvi vrsti posvetil trženju in krepitvi blagovne znamke Alpina na diviziji šport in v maloprodaji, ki šteje več kot sto prodajaln v Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije. Harij Bogataj, ki je v podjetju vodil divizijo moda in ima bogate izkušnje iz čevljarske industrije, predvsem iz področij proizvodnje in oblikovanja, se bo v vlogi direktorja usmeril v optimizacijo proizvodnje inovativnih Alpininih izdelkov, aktivno pa bo deloval tudi na področju prodaje modne obutve na tujih trgih. S povečanjem obsega prodajnih aktivnosti na obstoječih in novih trgih si v Alpini obetajo rast prodaje modne obutve tudi na račun novih kolekcij blagovnih znamk Peter Kozina in Peko. Prav tako Osterman vidi priložnosti za osvajanje novih izvoznih trgov v segmentu športne obutve, saj so Alpinini strokovnjaki v zadnjih sezonah razvili nove linije športne obutve. Med njimi je posebej atraktivna lahka pohodna obutev, urbana obutev in nova generacija tekmovalnega čevlja za smučarski tek, ki je z inovativnimi karbonskimi deli in materiali znova korak pred svetovno konkurenco. Oba novo imenovana direktorja verjameta v dobro sodelovanje z vsemi zaposlenimi in v dobro skupine Alpina, ki bo ob podpori lastnikov DUTB še naprej zasledovala zastavljene strateške cilje ter ohranjala pozitiven trend poslovanja zadnjih letih.

***

Kratek življenjepis direktorjev:

Jernej Osterman glavni direktor Alpine je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist z več kot 15 letnimi izkušnjami v gospodarskih družbah v zasebni lasti. Svojo poslovno pot je začel v podjetju Kompas Reiseveranstaltung Ges.m.b.H na Dunaju v Avstriji kot prodajni predstavnik ter kasneje kot vodja prodaje in z odličnimi rezultati pripomogel k rasti Kompasovega predstavništva na Dunaju kot strateškega podjetja v Kompasovi mreži. Podjetje je utrdilo svoj tržni položaj in uspešno posluje še danes. Poslovno pot je nadaljeval v Austria Trend Hotelu Ljubljana, kjer je 5 let vodil prodajni oddelek ter postavil novo strategijo poslovanja, ki je tesno povezana s športom. Na ta način so postali vodilni ponudnik nišne storitve športno poslovni turizem.  Leta 2013 je kot generalni direktor prevzel vodenje hotela z negativnim poslovanjem, kjer je s svojo ekipo uspešno izvedel celotno prestrukturiranje poslovanja hotela. Lastniki so mu zaupali to pomembno nalogo, saj so se nameravali umakniti iz slovenskega trga. Verjel je v zgodbo in jasno zastavljene cilje. Uspelo mu je spremeniti trend negativnega poslovanja, saj hotel zadnja leta dosega odlične poslovne rezultate. Leta 2017 je bil izbran za direktorja leta znotraj verige Austria Trend, ki je takrat upravljala s 27-imi hoteli v Avstriji, na Slovaškem in v Sloveniji. Trdno je prepričan, da se uspehi dosegajo s predanimi, lojalnimi ter motiviranimi sodelavci. Je človek z visokimi moralno etičnimi vrednotami, ki si je pri svojih zaposlenih pridobil visoko zaupanje in spoštovanje z iskreno in odkrito komunikacijo. Njegovo vodilo je, da je tudi direktor le prvi med enakimi. Gradil je močno organizacijsko kulturo v podjetju. Prisega na slovensko znanje in kakovost.

Harij Bogataj je v svoji več kot 32 letni  karieri deloval v obutveni industriji. Študij je začel na srednji strojni šoli ter ga kasneje zaključil na srednji obutveni šoli v Kranju. Svojo strokovno pot je leta 1985 začel v tovarnah obutve Nemčije in Italije, leta 1987 zaključil specializacijo za stilista obutvene smeri v ARS Sutoria Milano ter se zaposlil v podjetju Ko-To Ljubljana, kjer je upravljal organizacijo proizvodnje obutve na področju bivše Jugoslavije. Po osamosvojitvi Republike Slovenije je začel z delom v družinskem podjetju, kjer je deloval do prihoda v Alpino leta 2016. V Alpini je delal kot vodja prodaje področja bivše Jugoslavije, direktor maloprodaje in direktor divizije moda.

Attachments