Articles

Manage PermissionsManage Permissions
|
Version HistoryVersion History

Spremembe v Upravnem odboru DUTB

Ljubljana, 10. 6. 2020 – Na včerajšnji seji Upravnega odbora DUTB je bil za predsednika Upravnega odbora DUTB imenovan Boris Novak, za njegova namestnika pa Marko Tišma in Aleksander Lozej. 

Na čelo Upravnega odbora DUTB, ki ga sestavljajo štirje neizvršni in trije izvršni direktorji, je bil imenovan Boris Novak. Neizvršna direktorja, Marko Tišma, v Upravnem odboru DUTB od 14. decembra 2018, in Aleksander Lozej, v Upravnem odboru DUTB od 21. junija 2019, pa sta postala njegova namestnika.   

Vlada RS je 2. junija 2020 v vlogi Generalne skupščine DUTB na mesti neizvršnih direktorjev za obdobje od 3. junija do konca leta 2022 imenovala Alenko Urnaut Ropoša in Borisa Novaka.  Alenka Urnaut Ropoša, magistra znanosti in univerzitetna diplomirana gospodarska inženirka, je lastnica in direktorica podjetja za nepremičninsko svetovanje Renova Real. Med drugim je pooblaščena ocenjevalka vrednosti nepremičnin in sodna cenilka za področje gradbeništva, podpodročje nepremičnin. Boris Novak, magister znanosti in univerzitetni diplomirani pravnik, je od maja 2012 generalni direktor Pošte Slovenije, maja 2017 je bil imenovan za drugi petletni mandat. Je tudi član Nadzornega sveta Športne loterije in predsednik Nadzornega sveta Intereurope.

Attachments